hyra högtalare ljudanläggning PA stockholm

Vilken ljudfirma skall jag välja ?

Hur skall man gå till väga om man vill hyra ljudanläggning som låter bra och kanske även spelar upp musiken på en riktigt hög volym?

Ja, tyvärr kräver det lite detektivarbete. Men det finns ett sätt som inte är allt för svårt. Ring eller begär in offerter, från minst 3 olika ljuduthyrare, och berätta vad du skall använda ljudanläggningen till. Be dem tala om EXAKT vad det är för märke och modell på det som de rekommenderar till dig. När du fått dina svar går du sedan in på en nätbutik som säljer ljudutrustning (t.ex. http://www.thomann.de) och jämför inköpspriserna på de olika högtalarna, mixerborden m.m. Som regel kostar bättre högtalare & förstärkare mer.

Det finns dock en del andra saker som påverkar priset. En av dessa är om uthyraren tillhandahåller ett telefonnummer till jour som du kan ringa om du behöver hjälp. En annan är om du betalar per dygn eller hel helg. En del ljuduthyrare vill ha betalt om du avbokar mindre än en vecka i förväg, andra inte.

Se upp med hur de olika ljudfirmornas priser anges. En del visar sina priser exklusive moms, vilket innebär att slutnotan blir 25% dyrare! Några har kraftiga förseningsavgifter om du inte skulle hinna återlämna utrustningen i tid.

Kostnad för leverans och montering varierar kraftigt. Här kan man spara en hel del genom att ta in/begära offerter från flera olika ljudfirmor. Be om att få alla delar i offerten specificerade för att lättare kunna avgöra skillnaden.

Seriös eller oseriös ljuduthyrare? Det är inte alltid så lätt att avgöra. Du vill ju bara att utrustningen skall fungera, och om den nu inte gör det så vill du ha omedelbar hjälp. Det är här man skiljer agnarna från vetet. Det är dock viktigt att komma ihåg att om du, Dj, musiker eller någon annan på plats, har haft sönder ljudutrustningen brukar det kosta rejält att få det åtgärdat inom 60 minuter.

Nåväl, med detta sagt. Bra eller dålig ljuduthyrare ... ? Ja, tipset är att titta på www.reco.se eller liknande sajter. Om en ljudfirma har mer än 5 väldigt negativa omdömen de senaste 12 månaderna bör man ta sig en allvarlig funderare på om man skall hyra hos dem. De absolut flesta är dock seriösa och månar om sina kunder. Om en ljudfirma inte finns omnämnd på en rejtingsajt är det som regel oftast bara bra. I synnerhet om företaget existerat många år. Positiva omdömen på facebook m.fl. ställen på internet kan ju rätt enkelt manipuleras.

[annons]